Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16740
Назва: Формування громадянської компетентності у майбутніх вчителів початкової школи.
Автори: Поліщук, Ольга Анатоліївна
Ключові слова: Формування громадянської компетентності у майбутніх вчителів початкової школи.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Перспективи та інновації науки
Бібліографічний опис: Поліщук О. А. Формування громадянської компетентності у майбутніх вчителів початкової школи. Перспективи та інновації науки (Серія «Педагогіка», Серія «Психологія», Серія «Медицина») : журнал. 2023. № 9(27) 2023. С. 341-348.
Короткий огляд (реферат): Дослідження даної статті зосереджується на актуальній проблемі формування громадянської компетентності у майбутніх вчителів початкової школи. Громадянська компетентність є ключовим аспектом професійної підготовки педагогів, оскільки вона впливає на формування цінностей та навичок учнів із самого початку їх навчання. Устатті описуютьсяосновні складові громадянської компетентності, включаючи знання про суспільство, критичне мислення, участь у громадському житті, етичність та відповідальність, а також соціальну справедливість.Реалізація цих напрямів забезпечить підготовку фахівців початкової освіти з почуттям власної відповідальності за розвиток і виховання дітей, здатних осмислювати власну педагогічну діяльність з громадянських позицій. Слід урахувати, що громадянська компетентність є залежною від життєвих компетенцій, вона повинна бути багаторівневою структурою, що поєднує громадянське, моральне та національно-патріотичне виховання. Визначено, що сьогодні особливого значення набуває громадянська компетентність особистості, описано необхідність мати сформовану громадянську компетентність майбутньому учителю початкової школи.Навчання громадянській компетентності допомагає людям розуміти сутність демократії, права та свободи людини, розвивати критичне мислення та вміння аргументувати свою думку, а також стимулює активну участь у громадському житті. Формування громадянської компетентності майбутніх учителів початкової школи є важливим завданням у їх професійній підготовці.Запропоновані підходи до формування громадянської компетентності включають введення спеціальних курсів, модулів, практичних вправ, проектів, рольових ігор, дебатів, взаємодію з громадськими організаціями, рефлексію, дискусії, а також відображення прикладу самого вчителя. Результати статті підкреслюють важливість розвитку громадянської компетентності вчителів початкової школи для формування активних громадян та побудови сильного громадянського суспільства.
Опис: http://perspectives.pp.ua/index.php/pis/article/view/5162/5192
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16740
Розташовується у зібраннях:Видання бібліотеки



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.