Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16249
Назва: Розвиток освітнього проєктування засобами фандрайзингу
Автори: Бержанір, Анатолій Леонідович
Ключові слова: освітнє проєктування
фандрайзинг
освітній фандрайзинг
позабюджетне фінансування
освітня діяльність
держава
бізнес
Дата публікації: 25-гру-2023
Видавництво: Видавнича група «Наукові перспективи»
Бібліографічний опис: Бержанір А. Л. Розвиток освітнього проєктування засобами фандрайзингу. Наука і техніка сьогодні. Серія «Педагогіка». 2023. Вип. № 14(28). С. 318–327.
Короткий огляд (реферат): У статті показано актуальність дослідження особливостей та механізмів процесу розвитку освітнього проєктування засобами фандрайзингу як важливої складової модернізації системи освіти. Встановлено, що оскільки держава не має значних можливостей для підтримки фінансування освіти, то постає потреба цілеспрямованої роботи з організації надходження позабюджетних коштів. Акцентовано увагу на необхідності дотримання принципів системності та комплексності у забезпеченні джерел фінансування для освітнього розвитку і модернізації, які створять необхідні передумови для використання новітніх способів наповнення грошовими коштами закладів та установ освіти. Доведено значущість фандрайзингу як одного із сучасних ефективних форм співпраці державних закладів освіти та бізнесу. Визначено сутність освітнього фандрайзингу як пошуку і залучення додаткових джерел фінансування освітнього проєктування, керованого і цілеспрямованого операційного процесу із залучення ресурсів для виконання місії і досягнення стратегічних цілей освітнього закладу. Обгрунтовано сутнісні ознаки фандрайзингових моделей з реалізації освітніх проєктів і програм. Показано особливості їх використання установами освіти як інструментів менеджменту з пошуку, збору, перерозподілу, акумуляції зовнішніх джерел фінансування. Досліджено процеси поступової активізації розвитку системи взаємодії сфери освіти та приватних структур, які відбуваються протягом останніх років.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16249
ISSN: 2786-6025 Online
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Rozv_osv_proekt.pdf881,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.