Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15995
Назва: ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВОДНИХ РЕСУРСІВ АМЕРИКИ
Автори: Артеменко, Роман
Браславська, Оксана Володимирівна
Ключові слова: водні ресурси Америки
оцінка водних ресурсів
водні ресурси
характеристика водних ресурсів
Дата публікації: 2023
Видавництво: Видавничо-поліграфічний центр «Візаві» (Видавець «Сочінський»)
Бібліографічний опис: Артеменко Р., Браславська О. Фізико-географічна характеристика водних ресурсів Америки. Природничі науки в системі освіти: матеріали Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конференції (м. Умань, 19 трав. 2023 р.). Умань: Видавничо-поліграфічний центр «Візаві» (Видавець «Сочінський»), 2023. С. 100–102.
Короткий огляд (реферат): Зростання попиту на воду створює труднощі з забезпеченістю водними ресурсами у багатьох регіонах світу. Стік річок, у басейнах яких ведеться активна господарська діяльність, сильно понижується до гирла; під час посушливого періоду значна частина стоку таких річок формується із стічних вод. У районах активного водокористування через надмірне відкачування на десятки метрів може зменшитися рівень підземних вод, що ускладнює їх подальше використання. Зниження рівня ґрунтових вод призводить до таких негативних наслідків як осідання ґрунту, осолонення підземних горизонтів у прибережних регіонах. Скорочується стік річок, живлення яких відбувається з допомогою ґрунтових вод, а в деяких випадках такі річки й зовсім зникають. Тому, для розумного використання та охорони водних ресурсів вкрай необхідна їх кількісна оцінка з урахуванням сучасного та перспективного водокористування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15995
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
17.pdf517,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.