Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13157
Назва: Теорія перспектив в роботі соціального працівника
Автори: Клименко, Юлія Анатоліївна
Ключові слова: соціальна робота
теорія перспектив
загальна перспектива
перспектива екосистеми
перспектива сильних сторін
феміністська перспектива
Дата публікації: 2020
Видавництво: Умань : ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Клименко Ю.А. Теорія перспектив у роботі соціального працівника / Ю.А. Клименко // Соціальна робота та соціальна освіта : журнал. Випуск 1(4). – Умань : ВПЦ «Візаві», 2020. – С. 31-40.
Серія/номер: УДК;364.4-051:330.16
Короткий огляд (реферат): Соціальні працівники можуть розглядати проблеми конкретного клієнта з різних сторін відповідно до його потреб чи групи клієнтів або згідно з потребами конкретної ситуації. Відповідно до конкретного кейсу працівники можуть дотримуватись різних переконань щодо процесу змін, які можна узагальнити за допомогою п'яти перспектив: загальної, екосистеми, сильних сторін, етнічної проблематики, та феміністики. Перспектива - це певний інструмент соціального працівник, що дає змогу сфокусувати основну увагу на деяких особливих факторах і міркуваннях для вирішення проблеми. Одна або декілька перспектив можуть бути керівними в роботі спеціаліста. У цій статті ми коротко опишемо їх. Мета статті: розглянути теоретико-філософські та прикладні особливості теоретичних перспектив у роботі соціального працівника.
Опис: У статті розглянуто теоретичні перспективи в роботі соціального працівника, які слугують підґрунтям та орієнтиром до практичних підходів у роботі з клієнтом чи групою клієнтів. Подано огляд чотирьох таких перспектив, зокрема - загальної перспективи, перспективи екосистеми, перспективи сильних сторін, феміністської перспективи. Проаналізовано філософсько-теоретичні особливості кожної перспективи та можливості опертя на ці перспективи в практичній роботі з певними категоріями клієнтів, і під час виконання певних професійних завдань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13157
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
teoriya_perspectiv_v_roboti_socialnogo_pracivnyka.pdfКлименко Ю.А. Теорія перспектив у роботі соціального працівника / Ю.А. Клименко // Соціальна робота та соціальна освіта : журнал. Випуск 1(4). – Умань : ВПЦ «Візаві», 2020. – С. 31-40.295,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.