Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12192
Назва: Джерельна база педагогічної спадщини Никифора Яковича Григоріїва (1883–1953 рр.)
Автори: Моргай, Лілія Анатоліївна
Ключові слова: Н. Я. Григоріїв
педагогічна та науково-просвітницька діяльність
джерельна база
історіографічний аналіз
УНР
українська національна вдача
Дата публікації: 2019
Видавництво: Видавничий дім "Гельветика"
Бібліографічний опис: Моргай Л. А. Джерельна база педагогічної спадщини Никифора Яковича Григоріїва (1883–1953 рр.). Форми репрезентації джерел з історії освіти: матеріали Всеукр. наук.-практ. семінару (Київ, 15 травня 2019). Київ, 2019. С. 18–20.
Короткий огляд (реферат): Одним із важливих елементів у структурі історико-педагогічного дослідження є формування його джерельної бази. Для вирішення поставлених завдань дослідник має використовувати як уже відомі, так і нові джерела. Проблема відбору, встановлення достовірності, а також точності історичних джерел, методи обробки й аналізу відомостей, уміщених у них, розробляє джерелознавство - спеціальна галузь історичного знання, наука про історичні джерела, теорію і практику їх використання в дослідженнях. Для аналізу джерельної бази наукової проблеми доцільним є вивчення та об’єктивна оцінка маловідомих і невідомих архівних матеріалів або тих, інтерпретація яких була заідеологізована чи взагалі викреслена з культурного контексту. Це дасть можливість по-іншому сприймати події і явища, діяльність видатних педагогів, творчий доробок яких відіграє важливу роль в історії української держави.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12192
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Моргай Л.А., 2019 р..pdf48,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.